Paella

  • 1 ceba blanca, pelada i picada finament
  • 5 cullerades d’oli d’oliva verge extra
  • 2 grans d’all, picats o picats finament
  • 2 tomàquets, pelats i picats
  • 1/2 culleradeta de sucre Sal, al gust
  • 1 culleradeta de pebre vermell
  • Uns brins de safrà
  • 4 calamars petits, nets
  • 2 tasses d’arròs
  • 3 tasses de brou de peix o brou de pollastre, (o més si cal)
  • 250 ml de vi blanc
  • 12 gambes jumbo cuites (sense pelar)
  • 16 musclos, net

COM FER-LA:

Comencem fent el sofregit. Per a això, fregim la ceba ben picada en l’oli calent. Remenem la ceba amb una cullera de fusta freqüentment, perquè no es cremi, i ho deixem fins que comenci a agafar color.

En aquest moment, afegim l’all ben picat i, abans que comenci a agafar color, incorporem els tomàquets també picats.

Afegim el sucre (per neutralitzar l’acidesa del tomàquet), sal al nostre gust, el pebre vermell i uns brins de safrà. Remenem tots els ingredients i deixem que es sofrían fins que els tomàquets es redueixin i comencin a espurnejar.

És el moment de tallar els calamars ja nets. El cos el tallem en anelles i les potes les deixem senceres. Afegim el calamar i ho deixem cuinar durant uns minuts.

Incorporem l’arròs i ho distribuïm per tota la paella perquè els grans s’adhereixin als ingredients. Escalfem el brou juntament amb el vi en un cassó a part, i quan estigui calent ho aboquem a la paella.

Augmentem la temperatura i afegim més sal. Tornem a remoure tot perquè l’arròs quedi ben cobert pel brou, i quan arribi a ebullició, baixem la temperatura i deixem que es cogui tot a foc lent de 18 a 20 minuts.

És important que durant la cocció anem movent la paella per tota la superfície de cocció, perquè l’arròs es cogui uniformement.

Després de 10 minuts de cocció, incorporem les gambes cuites per sobre fins que es posin de color rosa, després li donem la volta perquè es facin per l’altre costat.

Si veiem que es necessita perquè està molt sec, aboquem una mica més de brou cap al final de la cocció. Després dels 20 minuts, vam provar l’arròs i si està ben fet apaguem el foc i cobrim la paella amb un drap o paper d’alumini perquè reposi.

Coem els musclos al vapor amb un dit d’aigua en una cassola amb la tapa posada, i quan s’obrin, els col·loquem per sobre de la paella (rebutgem els que no s’obrin).

Servim la paella després de 5 minuts de repòs.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *